torstaina

Mistä kaikki sai alkunsa?

Nukkekotiharrastukseni alkoi oikeastaan melko sattumalta. Kesällä 2010 nettisurffailun päätteeksi päädyin nukkekotiaiheiselle sivustolle, jossa innostuin upeista itsetehdyistä huonekaluista ja kauniisti sisustetuista taloista. Nukkekotiharrastus vaikutti mielenkiintoiselta ja hauskalta ja halusin kokeilla josko itse osaisin.

Aloitin nukkekodit tekemällä pienen roomboxin, mutta sisustus ei ollut niitä upeimpia. Lisäksi kaipasin oikeaa ja kunnollista nukkekotia. Sitten muistin omissa lapsuusleikeissäni pyörineen Lundbyn. Talo oli edelleen tallessa, leikkimökin nurkkaan tungettuna. Pelastin talon ja aloin suunnitella sisustusta.Alkuun olin innostunut harrastuksesta, mutta pian tuli mutkia matkaan. Olin lapsena liimaillut nukkekodin seinät täyteen teippejä ja sinitarroja, jotka saivat nukkekodin näyttämään räjähtäneeltä. En kuitenkaan halunnut ryhtyä tapetoimaan nukkekotia, joten talo päätyi kaapin perälle vielä vuodeksi.

Viimein tänä kesänä innostuin kaivelemaan talon esille ja aloitin pintaremontin. Nyt talo on saanut täysin uudistetut pinnat, ainoastaan keittiön ja kylpyhuoneen lattiat sekä kylpyhuoneen seinät ovat alkuperäisessä kuosissa. Uusien pintojen myötä olen päässyt viimeinkin vauhtiin myös sisustamispuolessa.
Seuraava kuva esittelee Lundbyn kuntoa ennen:




Seinissä teippejä (1) ja sinitarran jättämiä länttejä (2), kulahtaneet lattiat (3), revenneet tapetit (4) ja irronneet osat (5) tekivät Lundbystani melko kaamean ilmestyksen.

Tästä eteenpäin postailen nukkekotini, juhlallisemmin Nukkekoti Saarnilehdon, uusista tuulista ja seuraavassa postauksessa esittelyyn pääseekin remontoitu alakerta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti